ETTEN-LEUR – Jac. van Dongen, de enthousiaste gastheer van De Klomp aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur heeft weer een spectaculair en grensoverschrijdend optreden in petto. Op zaterdag 1 april, en dat is geen grap, komt Aboubacar Soumah met zijn formatie One Revolution naar de thuishaven van Van Dongen voor de Nederlandse presentatie van het gloednieuwe album Calm down.

Tijdens de albumrelease in Senegal was er sprake van een golf van enthousiasme. De verwachting is gerechtvaardigd, dat dit ook in De Klomp het geval zal zijn. De geluidsdrager staat vol met reggae & dancehall songs, die lekker in het gehoor liggen en toch een unieke sound hebben. One Revolution is erg bekend in West-Afrika en de frontman Aboubacar Soumah heeft ook een speciale reden om Nederland te gaan veroveren vanuit Etten-Leur. Zijn vrouw Ina de Weert is immers van Etten-Leurse origine. Samen wonen ze in Hoogstraten..

Rasta

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Ziekenhuis

Als Aboubacar internationaal doorbreekt, wil hij graag wat voor anderen doen. “Mijn eerste project zou een ziekenhuis in Conakry zijn en daarna meer ziekenhuizen in Guinee. Met goede geneeskundige hulp en voldoende medicijnen. Ook zou ik scholen willen bouwen en inrichten, docenten willen opleiden en ervoor zorgen dat ze goed betaald worden. Mijn leven is een missie, namelijk het helpen van mensen die minder hebben dan ik en niet de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Kansen die ik wel heb gekregen.”

Meer info over Aboubacar: www.aboubacarsoumah.com. Het optreden in De Klomp begint om 21.00 uur.