23. jul, 2017

Belcrum Beach op reggae-agenda

05-07 ONE REVOLUTION BRENGT SAMEN MET ROSJAHFARI BAND REGGAE KLANKEN OP HET STRAND IN BREDA!

 
15 July  |  Belcrum Beach, Breda
 

 
Foto
 
 

 
One Revolution & Rosjahfari Band speelt reggae, reggae dub en dancehall. Frontman Aboubacar Soumah (One Revolution), afkomstig uit Guinee, brengt samen met Rosjahfari Band (Suriname, Nederland, Belgie) warme, energieke en dansbare klanken van Aboubacars album, getiteld Calm Down en speelt voor het eerst een aantal nieuwe tracks van het album dat later dit jaar gaat uitkomen. Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry
Foto
 
Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal. Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia met onder meer Dounia Percussion & stond hij op podia in Luxemburg, Duitsland, Nederland en Belgie.

Niet alleen dat, Aboubacar schreef en componeerde zijn eigen reggae & dancehall nummers en bracht deze uit op cd. Inmiddels staat hij samen met Rosjahfari op het podium, een band die al jaren aan de weg timmert en zeer regelmatig optreedt.
Foto
 
* Advertisement - Interested ?