BREDA – Zaterdag 15 juli trekt Belcrum Beach wat extra palmbomen uit de kast en worden de hangmatten allemaal aan de kant geschoven.

Die avond is het tijd voor een heerlijk avondje kneiterstrakke reggae met One Revolution & Rosjahfari Band. Deze band speelt vanaf 21.30 uur. Trek je dansboots aan en kom van tevoren vast in de stemming met DJ Arend van Velvet Breda die vanaf 17 uur een speciale set Northern Soul-muziek draait. Uiteraard is Mies en Plage aanwezig met een heerlijke daghap.

One Revolution & Rosjahfari Band speelt reggae, reggae dub en dancehall.

Frontman van deze band is Aboubacar Soumah (One Revolution) uit Guinee. Deze Afrikaan verdiepte zich al op jonge leeftijd in de Afrikaanse percussie. Hij kreeg onder meer les van de bekende percussionist Austin Pakata.

De ritmes verwerkt Aboubacar in zijn reggae en dancehall nummers. One Revolution maakte de cd Calm Down en op Belcrum Beach speelt de band ook een aantal tracks van het nieuwe album dat later dit jaar uitkomt. De band timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg en treedt zeer regelmatig op.

De entree op Belcrum Beach is gratis.

De ‘beach’ zit aan Veilingkade 12A.